Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η μεσογειακή διατροφή κατά του καρκίνου του μαστού

H τήρηση της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, υποστηρίζει νέα μελέτη η οποία δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό διατροφής "American Journal of Clinical Nutrition".

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 14.807 γυναικών, οι διατροφικές συνήθειες των οποίων καταγράφηκαν για δέκα χρόνια. Από αυτές, οι 240 εμφάνισαν καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.

'Οσες ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή, ήταν ως ένα βαθμό προστατευμένες από αυτή τη μορφή καρκίνου του μαστού, η οποία σε γενικές γραμμές είναι συχνότερη από τον προεμμηνοπαυσιακό καρκίνο του μαστού, ο οποίος έχει συνήθως γενετική βάση.
 Η μελέτη έγινε από το εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Χάρβαρντ και την Ακαδημία Αθηνών και στηρίχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα συνεργασίας Ιατρικής και Κοινωνίας.
Επικεφαλής της μελέτης είναι ο καθηγητής Δημήτρης Τριχόπουλος.

(Πηγή είδησης: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
(Πηγή φωτογραφίας: Nutritherapy)                                                                                                                                                                                       Nina