Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

Υλικά:
  • Μακαρόνια χοντρά (500 γρ.)
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • Χυμός ντομάτας (1 κουτί)
  • Ακόμα διάφορα τυριά
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι (1 τεμ)
  • 3 με 4 κουταλιές λάδι
  • Ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε


Υλικά για την μπεσαμέλ:
  • Γάλα (8 κούπες)
  • Βούτυρο (150 γρ)
  • Αλεύρι (150 γρ)
  • Αλάτι και πιπέρι


  • Οδηγίες:

    1. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και καβουρδίζετε τον κιμά με το κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη και το αφήνουμε να βράσει το νερό και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
    2. Όταν κοντεύουν να γίνουν τα σουρώνουμε. Στρώνουμε τα μισά σε βαθύ βουτυρωμένο ταψάκι και τα πασπαλίζουμε με τυρί. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και τον πασπαλίζουμε με τυρί. Τελειώνουμε με τα άλλα μισά μακαρόνια και πασπαλίζουμε ξανά με τυρί.

    3. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα, να κάψει, αλλά όχι να βράσει. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε να γίνει σαν αλοιφή. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει (θα γίνει αρκετά σφιχτή μπεσαμέλ). Προσθέτουμε αλάτι, άσπρο πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

    4. Απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με 1/2 κούπα τυρί και τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει (50 λεπτά περίπου).

    5. Αφήνουμε το παστίτσιο να ηρεμήσει τουλάχιστον μισή ώρα πριν το κόψουμε για να σταθεροποιηθούν τα υλικά και να βγαίνουν ακαίρεα τα κομμάτια.
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
    ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΣΠ.